Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград  Христина

...
Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград  Христина
Коментари Харесай

Започна творческата и учебна година в Дом на младостта

Заместник-кметът по просвета и филантропични действия на община Благоевград  Христина Шопова даде начало на новата креативна и образователна година в Дом на младостта. На събитието участваха дейци на изкуството и културата, учители, шефове на детски градини и учебни заведения, преподаватели към разнообразни школи, общественици и жители.  Христина Шопова разгласи и старта на конкурс за творба, интерпретираща признака на Благоевград.

„ Мотото на днешното събитие е „ Всичко хубаво потегля от Благоевград “, а тематиката на полемиката е „ Как да вдъхновим нашите деца да се трансфорат в „ Творци на духа? “.  Много е значимо за всички нас, като родители, и като общественици да дадем тенденция на поколенията след нас. Всяко едно дете има гений, някои по повече. Въпросът е да го открием, да го предизвикваме, да го насочим в вярната посока, за не бъдат те на улицата, пред телефоните и компютрите, а когато ги употребяват, това да в помощ на тяхното развиване ”, сподели Христина Шопова. „ Ще създадем и Художествен съвет. В момента водим диалози с хора от цялата страна. Ролята на Съвета  е да изготвя креативен стратегии, да стимулира решения във връзка с децата. Целта е да отсяваме най-големите гении и те да бъдат подпомагани още по-добре и от Общината, и освен “, добави  Шопова.

Обновеното пространство на някогашния Младежки дом се употребява за богат набор от артистични, обществени и обществени събития. Дом на младостта отвори порти през месец юни тази година, когато бе открит публично от кмета доктор Атанас Камбитов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР